Chocolate

Autor Tema: Savet za pravljenje ajvara  (Pročitano 2012 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže majkacaca

  • Pripravnik
  • *
  • Poruke: 12
  • ZAHVALNICE 5
  • Pol: Žena
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Opera 9.80 Opera 9.80
    • Imejl
Savet za pravljenje ajvara
« poslato: 16 :30 :19 - 26. Septembar 2011.g. »
Mozda vec ima negde napisano bas tako ali...Nije na odmet ponoviti  a003.
 -Kad sameljete papriku za ajvar sipajte u serpu u kojoj cete prziti a u manjoj serpi zagrejte ulje (na 100 paprika 40dl). Ulje treba da bude bas vrelo i prelijte preko paprika, dobro promesajte i poklopite da odstoji petnaestak minuta. Onda stavite serpu na ringlu i przite. Ako je pecena paprika dobro ocedjena przenje traje 45- 50 minuta.
 -Da vam ne bi zagorelo ispod serpe stavite parcad cigle, kamencice.... da se malo odigne serpa. Onda nece zagoreti.
 -Ajvar sipati vruc u vruce tegle. Ako su tegle sa poklopcem lepo zatvoriti i tegle okrenuti naopako (sa poklopcem na dole). Redjati u gajbicu ili u neku kutiju , pokriti necim (staro cebe) i ostaviti bar jedan dan da se spontano ohladi. Nakon toga vratiti tegle u normalu, naredjati na mesto. Ne postoji nikakva sansa da se pokvari iako niste upotrebili nikakav konzervans
« Poslednja izmena: 22 :04 :42 - 26. Septembar 2011.g. zvecka »
21srce21