Chocolate

Autor Tema: Sarajevski burek  (Pročitano 991 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Aleksandar83

  • Pripravnik
  • *
  • Poruke: 19
  • ZAHVALNICE 7
  • OS:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Chrome 11.0.696.68 Chrome 11.0.696.68
    • Imejl
Sarajevski burek
« poslato: 14 :22 :50 - 21. Maj 2011.g. »




Sastojci za kore (pleh velicine sporeta)
 750 gr brasna za pite  450 mlvode  1 kasicicasoli
Fil od mesa
 500 grmlevenog mesa  1 veca glavicacrnog luka  soli po ukusu  crni biber po ukusu
Jos
 100 gr biljnog margarina  150 mlulja




1
Zamesite testo od navedenih sastojaka pa ga podelite u 15 loptica.
2
Razviti svaku loptu oklagijom u manji krug.
3
Redjati krugove u sud pa svaki preliti mesavinom ulja i rastopljenog margarina.
4
Ostaviti da odstoji 1 sat (mozete ostaviti u frizideru i preko noci ali u tom sllucaju loptice ne razvijati oklagijom vec ih samo preliti masnocom).
5
Pripremiti fil od mesa.
6
Svaku loptu rukom razvijati na pouljenom stolu da bude skroz prozirno( ne koristiti oklagiju).Testo se fantasticno razvlaci.Krajeve kora presaviti prema sredini kao pismo.Staviti fil na polovini kore pa motati u burek.Redjati u pleh.
7
Peci na 200 stepeni na sredini rerne.