Chocolate

Autor Tema: BOSANSKI LONAC PO DURANOVICU  (Pročitano 426 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

B*a/*r/?j*-*k

  • Gost
BOSANSKI LONAC PO DURANOVICU
« poslato: 10 :22 :50 - 25. Oktobar 2010.g. »





200 dkg govedjeg mesa protkanog sa masnocom
200 dkg krompira
40 dkg mrkve
20 dkg bijele zeleni
50 dkg crnog luka
5 dkg bijelog luka
50 dkg svjeze babure
50 dkg plavih patlidzana
80 dkg svjezeg paradajza
2 dcl bijelog vina
so
biber u zrnu
aleva paprika
1 karanfilic



Govedje meso isjeci na krupne kocke (tri do cetiri kocke po porciji).

Sve povrce ocistiti,oprati i isjeci na krupne kocke (kao i meso), sve staviti u vecu serpu (i meso i povrce), dodati vino, soli po ukusu, biber u zrnu, aleve paprike, jedan karanfilic, lagano izmjesati, sloziti u zemljani lonac (moze i obicni), naliti hladnom vodom, povezati pergament papirom, prokuhati na stednjaku, a zatim peci u pecnici dva do tri sata (zavisno od starosti mesa).


Servirati u sahanu sa poklopcem, a najbolje bi bilo u male zemljane loncice za svaku osobu.